Постинг
05.01.2009 10:45 -
Пържени японски спагети Удон
Пържени японски спагети Удон
Основни ястия
Първо и основно – пастата спестява време. Едно е да знаеш, че готвенето ще ти отнеме само 8-10 минути или максимум 20, а друго – да се изправиш пред ужасяващата перспектива, че ще прекараш половината ден пред печката. Друго предимство е простотата на технологията. Факт е, че не всеки е роден с готварска лъжица в ръката, но пък всеки може да се почувства като победител в кулинарно състезание само заради това, че е сварил някакъв вид паста, метнал е вътре каквото е харесал от хладилника, а резултатът се е оказал смайващо вкусна манджа.
Ястието, което ви представяме, също е доста лесно за приготвяне – отнема само 15-20 минути. Основната съставка е пакет от така наречените японски спагети Удон, направени от пшенично брашно. Специфичното за тях е, че е необходимо преди употреба да ги охладите.
Не знаем кой точно е отговорен за появата на изделия от типа паста, но ако го познавахме лично бихме го поздравила за революционното изобретение. Затова нека разгледаме предимствата на спагетите пред тези на някои от образците на високия кулинарен стил. Като начало ситно нарязаният лук се задушава с неголямо количество растителна мазнина на по-висока температура. След това към него се прибавят нарязани на кубчета тиквички и няколко сурови фъстъка, без черупките. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус. Запържва се за около две минути при непрекъснато бъркане и след това идва ред на шунката, която се слага при останалите продукти за не повече от минута. Последни в списъка са спагетите, придружени от щедро количество соев сос. Съставките се запържват на тих огън, при често разбъркване, докато спагетите придобият златисто-кафяв цвят. Това е знак, че ястието е готово за сервиране. За по-изтънчен вкус може да го гарнирате с листа от прясно силантро (кориандър).
www.vkushti.tv
Първо и основно – пастата спестява време. Едно е да знаеш, че готвенето ще ти отнеме само 8-10 минути или максимум 20, а друго – да се изправиш пред ужасяващата перспектива, че ще прекараш половината ден пред печката. Друго предимство е простотата на технологията. Факт е, че не всеки е роден с готварска лъжица в ръката, но пък всеки може да се почувства като победител в кулинарно състезание само заради това, че е сварил някакъв вид паста, метнал е вътре каквото е харесал от хладилника, а резултатът се е оказал смайващо вкусна манджа.
Ястието, което ви представяме, също е доста лесно за приготвяне – отнема само 15-20 минути. Основната съставка е пакет от така наречените японски спагети Удон, направени от пшенично брашно. Специфичното за тях е, че е необходимо преди употреба да ги охладите.
Не знаем кой точно е отговорен за появата на изделия от типа паста, но ако го познавахме лично бихме го поздравила за революционното изобретение. Затова нека разгледаме предимствата на спагетите пред тези на някои от образците на високия кулинарен стил. Като начало ситно нарязаният лук се задушава с неголямо количество растителна мазнина на по-висока температура. След това към него се прибавят нарязани на кубчета тиквички и няколко сурови фъстъка, без черупките. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус. Запържва се за около две минути при непрекъснато бъркане и след това идва ред на шунката, която се слага при останалите продукти за не повече от минута. Последни в списъка са спагетите, придружени от щедро количество соев сос. Съставките се запържват на тих огън, при често разбъркване, докато спагетите придобият златисто-кафяв цвят. Това е знак, че ястието е готово за сервиране. За по-изтънчен вкус може да го гарнирате с листа от прясно силантро (кориандър).
www.vkushti.tv
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии