fbpx

Спагети със свинско месо и доматен сос

Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid

Други рецепти с паста

Спагети със свинско месо и доматен сос

Спагети със свинско месо и доматен сос

5 от 1 оценка

Ingredients
  

  • 400 г спагети или друга паста
  • 50 г кашкавал

За соса

  • 150 г пушено свинско филе
  • 200 г кълцано свинско месо
  • 900 мл пасирани домати от консерва
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 бр голяма глава лук
  • 3-4 бр скилидки чесън
  • 1 бр морков
  • 2 с.л. маслинова паста
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • мащерка
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • щипка захар

Instructions
 

  • Нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме в зехтина.
  • Към тях добавяме, нарязаното на кубчета, свинско филе и месото.
  • Когато месото побелее, прибавяме чесъна, който предварително сме нарязали. Щом започне да се разнася приятен чеснов аромат е време да добавим доматите и щипка захар, за да убием киселинността им.
  • Изчакваме соса да заври и го оставяме на тих огън да къкри, до готовност.
  • В края на готвенето добавяме маслиновата паста (можем да заместим с нарязани на ситно маслини), горчицата и подправките.
  • Сваряваме спагетите според указанието на опаковката.
  • Отцеждаме ги от водата. Тук имаме 2 варианта на действие – да смесим спагетите с готовия сос и да разбъркаме добре, или да разпределим спагетите в чинии и отгоре да полеем със соса. Всяка порция поръсваме с настърган кашкавал и поднасяме.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Още рецепти

Фалшива дроб сарма

Станка Стоянова

Тиквеник

Tanya

Свински ребра с чесново-меден сос

Tanya

4 коментари

Маги януари 20, 2013 at 12:34

Очарователни спагети Танче, много изкушителни са! Само да ги зърне дъщеря ми и ще запретне ръкавите да ги приготвя :)))

Поздрави и хубава неделя 🙂

Отговор
tillia януари 20, 2013 at 17:38

Много апетитна паста с това сосче!
Таня, приятна вечер!

Отговор
tkairakova януари 21, 2013 at 15:22

Чудни са станали! Аз чуквам накрая и едно яйце в соса и свалям от котлона:)

Отговор
Роси януари 22, 2013 at 15:49

Леле,как го обичам това!Такива божествени снимки си направила,Танче,огладнях мигновено!Прегръдка!

Отговор

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече