Jump to content

Китайска люто кисела супа


Recommended Posts

Здравейте,

 

По принцип имам навика да се вдъхновявам от всякакви кухни и да искам нещо бързо и на момента, ако може. Реших да се включа с моите опити на тема "Азиатска кухня", като уточнявам, че съм спазвала основните принципи, но съм заменяла продукти, ако не съм успяла да ги открия на българския пазар. Първото с което опитах беше естествено Рамен. Ще копирам рецептата дословно от блога ми с някой разяснения, които съм намерила в различни кулинарни блогове, уикепедия и подобни.

 

Shoyu ramen супа

Рамен е японска супа, дообработена от китайците. Има 4 варианта на супата в зависимост от приготвянето и използваните продукти - tonkotsu - бяла, млечна супа, типична за южна Япония. бульонът се приготва от свински кокали (варят се между 4 и 8 ч.), shoyu - на основата на пилешки бульон със соев сос, miso - на основата на 1 oт горните 2 упоменати бульона с паста от мисо, shio - бистра супа, солена,често сервирана с масло или царевица.

 

030258225.jpg?r=0

 

Нужните продукти:
400 гр. пилешки гърди
спагети рамен (могат да бъдат заместени с инстантни спагети)
3 моркова
1 стрък зелен лук
2 - 3 гъби
2 яйца
3 скилидки чесън
100 мл. соев сос
джинджифил
1 пилешки бульон
1 телешки бульон 

 

Почистваме пилешките гърди и ги разделяме на две. В тенджера слагаме 3те скилидки смачкани с нож, нарязаните моркови, гъбите, зеления лук и двете цели пил.гърдички. Изсипваме соевият сос, бульоните и джинджифила и включваме котлона на 5. Варим всичко минимум час.

 

030258227.jpg?r=0

 

 

Малко преди да мине 1 час от сваряването на пилето, сваряваме яйцата и спагетите в отделна вода. В купичка сипваме част от спагетите, добавяме малко от полученият бульон при варенето, пилето нарязано на ивички и разрязано на две яйце. Всичко това се поръсва с нарязаният на лентички зелен лук.

 

030258226.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...