maranthea Публикувано 24 Април, 2013 Share Публикувано 24 Април, 2013 Здравейте, По принцип имам навика да се вдъхновявам от всякакви кухни и да искам нещо бързо и на момента, ако може. Реших да се включа с моите опити на тема "Азиатска кухня", като уточнявам, че съм спазвала основните принципи, но съм заменяла продукти, ако не съм успяла да ги открия на българския пазар. Първото с което опитах беше естествено Рамен. Ще копирам рецептата дословно от блога ми с някой разяснения, които съм намерила в различни кулинарни блогове, уикепедия и подобни. Shoyu ramen супа Рамен е японска супа, дообработена от китайците. Има 4 варианта на супата в зависимост от приготвянето и използваните продукти - tonkotsu - бяла, млечна супа, типична за южна Япония. бульонът се приготва от свински кокали (варят се между 4 и 8 ч.), shoyu - на основата на пилешки бульон със соев сос, miso - на основата на 1 oт горните 2 упоменати бульона с паста от мисо, shio - бистра супа, солена,често сервирана с масло или царевица. Нужните продукти:400 гр. пилешки гърдиспагети рамен (могат да бъдат заместени с инстантни спагети)3 моркова1 стрък зелен лук2 - 3 гъби 2 яйца3 скилидки чесън100 мл. соев сосджинджифил1 пилешки бульон1 телешки бульон Почистваме пилешките гърди и ги разделяме на две. В тенджера слагаме 3те скилидки смачкани с нож, нарязаните моркови, гъбите, зеления лук и двете цели пил.гърдички. Изсипваме соевият сос, бульоните и джинджифила и включваме котлона на 5. Варим всичко минимум час. Малко преди да мине 1 час от сваряването на пилето, сваряваме яйцата и спагетите в отделна вода. В купичка сипваме част от спагетите, добавяме малко от полученият бульон при варенето, пилето нарязано на ивички и разрязано на две яйце. Всичко това се поръсва с нарязаният на лентички зелен лук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.